Skip to content

Jurist till SLL Juridik, Landstingsstyrelsens förvaltning

Vill du vara med och forma morgondagens region? Hos oss får du en anställning som kombinerar kvalificerat juridiskt arbete med en nära koppling till den verklighet som du lever i som invånare i Stockholms län. Tjänsten riktar sig till dig som har dokumenterad erfarenhet av offentlig upphandling och avtalsrätt.

Vi erbjuder

Stockholms läns landsting står inför spännande utmaningar. Det sker stora satsningar på framtidens hälso- och sjukvård, kollektivtrafiken byggs ut och från och med årsskiftet övertar vi det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen. I takt med detta ökar kraven på det juridiska stödet, inte minst inom avtals- och upphandlingsområdet. Vi söker nu en jurist till landstingsstyrelsens förvaltnings juristavdelning, SLL Juridik. SLL Juridik består i nuläget av tretton medarbetare som har till uppgift att ge juridisk rådgivning och service till både politiker och anställda i landstingets verksamheter. Avdelningens arbete spänner över många olika rättsområden såsom upphandlingsrätt, avtalsrätt, IT-rätt, integritetsskyddslagstiftning, associationsrätt, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt samt kommunalrätt. Vi sysslar med såväl löpande rådgivning som domstolsprocesser och strategiskt juridiskt arbete. Även om arbetet kräver stort ansvarstagande lägger vi stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Om tjänsten

Tjänsten riktar sig till dig som är jurist och har dokumenterad erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och avtalsrätt. Du kommer primärt att arbeta med löpande frågor som kommer till avdelningen, juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar samt domstolsprocesser. Du arbetar självständigt och ska kunna driva ärenden framåt. Dina uppdrag kommer främst från medarbetare i landstingsstyrelsen och hälso-och sjukvårdsnämnden. En stor del av landstingets vårdverksamhet utförs av privata vårdgivare och det finns många leverantörsrelationer vilket innebär att du i din rådgivningsroll ska kunna agera på ett affärsstrategiskt sätt.

Kvalifikationer

Krav: Jur.kand. eller motsvarande och därefter erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med särskild inriktning mot upphandlingsrätt och avtalsrätt. Meriterande: Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av domstolsprocesser liksom förhandlingsvana. Mer information och ansökan klicka HÄR

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad, prestigelös, tydlig och kommunikativ med en god förmåga att skapa bra relationer på din arbetsplats och till uppdragsgivare. För att lyckas i tjänsten är du också flexibel, strukturerad, kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och känner dig trygg i olika sociala sammanhang. Du uppfyller högt ställda krav på integritet, gott omdöme och förmåga att utifrån verksamhetens behov driva och följa upp det juridiska arbetet tillsammans med uppdragsgivarna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt