Skip to content

"Högst upp bland delägarna sitter väldigt mycket män" - advokaten om jämställdheten i byråvärlden

Det är en väldigt tuff resa att ta sig från biträdande jurist till delägare på en advokatbyrå - och det blir ännu svårare för kvinnor när majoriteten av delägarna är män. Det säger Camilla Wikland, vice vd på Front advokater, i det senaste avsnittet av Veckans Juridik

 

- Högst upp i organisationerna, bland delägarna, sitter det väldigt mycket män och problematiken med att män väljer män och kvinnor väljer kvinnor finns där och gör att det är svårt för kvinnorna att ta sig fram, säger Camilla Wikland. 

Camilla Wikland tror att framtidens jurister, oavsett kön, kommer att ställa sig tveksamma till att göra en klassisk advokatbyråkarriär eftersom det krävs så mycket arbete från personen ifråga. 

- Den traditionella advokatbyrån är uppbyggd på att man rekryterar personer som man tror ska kunna bli delägare och som får jobba sig uppåt i hierarkin, vilket är en otroligt tuff resa. 

- Jag tror att dagens yngre personer, både kvinnor och män, kommer att vara tveksamma till detta eftersom att det krävs så otroligt mycket av personen som ska göra den resan, säger Camilla Wikland, vice vd på Front advokater i Veckans Juridik.

 

Se hela avsnittet av Veckans Juridik här

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt